TeliaSonera s-a clasat in top 100 Cele mai sustenabile corporaţii din lume

TeliaSonera, acţionarul majoritar al companiei Moldcell, ocupă locul 13 în Global 100, lista celor o sută cele mai sustenabile şi stabile companii mari din lume. Lista a fost prezentată pe 25 ianuarie în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveţia.

TeliaSonera este considerat cel mai bun operator de telecomunicaţii, care genstionează cel mai eficient riscurile şi oportunităţile din domeniul social, de mediu şi guvernare.  

“Este plăcut să constatăm, că eforturile noastre din domeniul Responsabilităţii Corporative sunt apreciate la nivel mondial. Este o confirmare în plus a corectitudinii căii alese de noi, a angajamentului nostru de a lucra într-un mod responsabil. Acest clasament, de asemenea, ne oferă informaţii importante de benchmarking”, a declarat Eija Pitkänen, şef departament Responsabilitate Corporativă, TeliaSonera.

Clasamentul Global 100 a celor mai sustenabile corporaţii din lume a fost iniţiat în 2005 de Corporate Knights Inc şi Innovest Strategic Value Advisors Inc, companie internaţională de cercetări în investiţii. Selecţia are loc dintre cca 3500 companii publice, listate la burse internaţionale. Lista Global 100 este prezentată anual în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos.