Moldcell şi CRS Moldova oferă asistenţă medicală de calitate

Campania de renovare şi dotare cu echipament medical a punctelor medicale din cadrul şcolilor din comunităţile partenere ale Proiectului Jobs Plus lansată de compania Moldcell şi organizaţia „Catholic Relief Services” (CRS) Moldova a ajuns la final.

Prin acest program, Moldcell contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a copiilor din zonele rurale. După derularea cu succes a proiectelor naţionale „Educaţie pentru toţi” şi „O casă fără pericole pentru copilul tău”, implementate în cooperare cu ministerele Educaţiei şi Sănătăţii din republică, parteneriatul social cu CRS Moldova confirmă că angajamentul asumat de Moldcell în faţa tinerei generaţii a Moldovei este unul cu impact pozitiv şi de durată.

În anul 2010, cinci cabinete medicale renovate şi dotate cu echipamentul necesar pentru ca micilor pacienţi să li se poată acorda întotdeauna primul ajutor în caz de necesitate au fost inaugurate la Ruseştii Noi, Ialoveni (beneficiari – 262 de elevi ai Liceului Teoretic din localitate), Şoldăneşti (beneficiari – 254 de elevi ai Liceului Teoretic „Alexei Mateevici”, peste 50 de membri ai colectivului şcolii şi circa 700 de participanţi la competiţiile sportive raionale care se derulează în mod tradiţional pe terenul sportiv al liceului), Floreşti (beneficiari – 545 elevi ai Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, cadrele didactice şi personalul administrativ) şi Mereni, Anenii Noi (320 de elevi ai Şcolii Primare din localitate şi 50 de copii din grupele preşcolare). Pe 10 decembrie, cel de-al cincilea cabinet medical renovat şi-a deschis uşile la Gimnaziul din satul Onişcani, raionul Călăraşi. Astfel, 113 elevi şi 15 membri ai corpului didactic vor avea acces la asistenţă medicală în cele mai bune condiţii.

Evenimentul de lansare din Onişcani s-a bucurat de prezenţa reprezentanţilor companiei Moldcell şi CRS Moldova, primarului localităţii, Gheorghe Grecu, directoarei Gimnaziului, Angela Dănilă, elevi, părinţi, profesori, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

Referindu-se la parteneriatul public-privat care a făcut posibil implementarea proiectului, Rodica Verbeniuc, şefa secţiei Comunicări Corporative Moldcell, a menţionat: „Este în puterea noastră să schimbăm lucrurile în bine. Am demonstrat-o împreună, prin tot ce am făcut până acum, oferind acces la servicii de sănătate moderne pentru 2000 de copii din întreaga ţară. Ţin să mulţumesc tuturor partenerilor, în mod special echipei de la CRS Moldova pentru colaborarea fructuoasă şi sper să identificăm noi programe prin care să oferim oportunităţi mai bune beneficiarilor proiectului Jobs Plus.”

Moldcell continuă să investească în vederea soluţionării problemelor sociale cu care se confruntă populaţia din Republica Moldova, având deja implementate peste 300 de proiecte sociale, educaţionale, de sănătate, culturale şi de divertisment. În prezent, Moldcell desfăşoară o amplă campanie socială prin care dotează cu computere şi acces la internet 60 de case de copii de tip familial din Moldova. 

Notă:
Jobs Plus este un proiect care timp de trei ani va contribui la reducerea sărăciei în Moldova prin stabilirea parteneriatelor publice–private şi crearea a 2000 de locuri de muncă în 20 de localităţi ale ţării.

oniscani