Investiții pentru inovație – Moldcell a achiziționat trei licențe pentru dreptul de utilizare a frecvențelor radio

De 14 ani, oferim oamenilor din Moldova libertatea de a utiliza o rețea sigură, tehnologii avansate și servicii accesibile. Parcurgem împreună drumul spre o viață mai bună, cu oportunități nelimitate de comunicare.
Pe data de 11 august, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a eliberat companiei Moldcell trei licențe pentru dreptul de utilizare a resurselor de spectru radio din benzile de frecvenţe 800, 900 şi 1800 MHz.
Cu o investiție de 25,5 de milioane de Euro în procurarea noilor licențe, grupul TeliaSonera își confirmă angajamentul de a oferi servicii de calitate înaltă abonaților din Moldova.

Erik Hallberg, Vice-Președinte Executiv TeliaSonera, Director TeliaSonera Eurasia:

”Această investiție este un semn că grupul TeliaSonera are intenții de lungă durată pe această piață. Avem mari ambiții să ne fortificăm pozițiile. Clienții noștri ne vor aprecia mai mult și astfel vom înregistra rezultate și mai frumoase în beneficiul oamenilor din Moldova.”

În premieră, frecvențele radio au fost distribuite conform principiului neutralității tehnologice, ceea ce va permite utilizarea mai eficientă a spectrului de frecvențe, mai multă flexibilitate în dezvoltarea produselor și serviciilor de ultimă generație. De asemenea, a fost implementat procesul de refarming al frecvențelor, adică reorganizarea spectrului radio, astfel încât operatorii să beneficieze de un diapazon continuu al frecvențelor.
Odată cu achiziționarea noilor  licențe, Moldcell va avea mai multe resurse pentru a folosi tehnologiile în beneficiul societății.

Barkin Secen, Director General Moldcell

“Credem că țara noastră merge înainte și se dezvoltă în ritm alert. Împreună, ne îndreptăm spre o viață mai bună, fără limite.  Prin intermediul noilor licențe, Moldcell va putea oferi și mai multe soluții avansate care să ajute oamenii și să contribuie la transformarea digitală a Moldovei.”

Licenţele pentru dreptul de utilizare a frecvențelor radio în 800, 900 și 1800 MHz  au fost eliberate de ANRCETI pe un termen de 15 ani, cu începere din 6 noiembrie 2014.