Cum facem ca școala să dezvolte competențe utile pentru viață

Educația este esențială în viața unui individ. Este coaja de nucă ce ține miezul împreună sau, la nivel uman, e coloana ce dă calitate vieții unui om.  

De aceea, Centrul de inovații sociale MiLab, în colaborare cu Ministerul Educației, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și Moldcell,  propune tinerilor, părinților, profesorilor, antreprenorilor și tuturor celor interesați să vină cu propriile idei și soluții care ar răspunde provocării: Cum facem ca școala să dezvolte competențe utile pentru viață?

Trimite soluția ta, care trebuie să fie:

  • Aplicabilă într-un termen scurt (varianta pilot pregătită în maxim o lună de la selectare)
  • Eficientă după raportul cost-efect
  • Să aducă rezultate vizibile în 4 luni

Soluțiile cele mai eficiente și sustenabile vor fi selectate, cercetate și testate într-un număr de școli-pilot. Cele mai eficiente vor fi propuse Ministerului Educației pentru implementare în școli.

 De ce da?

  • Soluția ta poate deveni realitate
  • 5 cele mai bune soluții conform votului popular vor fi premiate și promovate pe rețelele sociale
  • Soluția selectată va fi una de impact și vei putea participa în procesul de pilotare, primind asistență în implementarea acesteia pe o durată de 3 luni.

Pentru mai multe detalii, intră aici.

Dacă ai deja anumite deprinderi și competențe, datorită educației și experienței acumulate, prinde-i și pe alții de mână și ajută-i să câștige și ei respect și recunoaștere într-o bună zi.