TeliaSonera intenţionează să devină lider pe piaţa de telecomunicaţii din Moldova

“Investim pentru că credem în dezvoltarea pieţei de telecomunicaţii din Moldova”,
a declarat Lars Nyberg, Preşedinte şi Director Executiv General al TeliaSonera, în timpul vizitei sale de lucru în Moldova.

Chişinău, 11 ianuarie 2008 – TeliaSonera – una dintre cele mai influente companii din domeniul telecomunicaţiilor din Europa – intenţionează să devină lider pe piaţa de telecomunicaţii din Moldova. Acest lucru l-a declarat Preşedintele şi Directorul Executiv General al companiei d-l Lars Nyberg într-o conferinţă de presă organizată în cadrul vizitrei sale la Chişinău. Vizita a avut loc în cadrul turneului conducerii de vârf al TeliaSonera prin ţările CSI, unde compania dezvoltă noi afaceri. În perioada 7-11 ianuarie, d-l Nyberg a vizitat companiile de telefonie mobilă deţinute în totalitate sau prin afiliere şi s-a întreţinut cu reprezentanţii autorităţilor centrale din Azerbaijan, Georgia, Kazakhstan, Moldova şi Uzbekistan.
“Am început să investim în această regiune la finele anilor 90 şi acum deţinem deja poziţii de lider pe pieţele de telecominucaţii din Azerbaijan şi Kazakhstan, şi a doua poziţie în Moldova”, - a menţionat d-l Nyberg. – «Credem, că strategia noastră, bazată pe respectarea tradiţiilor locale, pe crearea de valoare adiţională tuturor grupurilor de interes şi prestarea serviciilor de deservire a clienţilor la standarde mondiale, ne va ajuta să cucerim poziţia de lider în Moldova”.
“TeliaSonera este unul dintre cei mai mari şi influenţi investitori în ţările CSI. Investim în dezvoltarea inclusiv a Moldovei, deorece credem în creşterea economică a ei. Ţara posedă un potenţial semnificativ pentru dezvoltarea domeniuui de tehnologii informaţionale.” – a conluzionat d-l Nyberg.

Despre compania TeliaSonera AB
TeliaSonera AB (SPA) - lider în domeniul telecomunicaţiilor din Ţările Scandinave şi Baltice care ocupă poziţii puternice pe piaţa regiunii Eurasia, inclusiv Turcia şi Rusia. Compania TeliaSonera a fost fondată în decembrie 2002 în urma fuzionării a două companii lider din Suedia şi Finlanda. Acţiunile sunt cotate la bursele de valori din Stockholm şi Helsinki.
TeliaSonera numără peste 690,000 acţionari. Acţionari majoritari - guvernele Suediei (37,3%) şi al Finlandei (13,7%). TeliaSonera şi companiile asociate prestează servicii de comunicare la peste 100 milioane de abonaţi din 18 ţări. Compania numără peste 28 mii de angajaţi. Venitul companiei TeliaSonera în anul 2006 a constituit 91 miliarde SEK, EBITDA –32,266 miliarde SEK, profit net –19,28 miliarde SEK.