Persoanele afectate de inundatii din 1 august vor comunica gratuit prin intermediul MOLDCELL

Operatorul de telefonie mobila MOLDCELL vine sa sprijine persoanele din zonele afectate de inundatii, oferind comunicare mobila gratuita in retea.
Incepand cu 1 august, toti clientii cu pachete preplatite MOLDCELL, aflati in 15 regiuni de calamitate ale tarii vor beneficia de comunicare gratuita in retea.
Astfel, timp de doua saptamani, 1-17 august, utilizatorii Alocard, si YOYO, aflati in raioanele: Briceni, Edinet, Rascani, Glodeni, Falesti, Ungheni, Soroca, Rezina, Criuleni, Anenii Noi, Stefan Voda, Ocnita si municipiul Chisinau (or. Vadul lui Voda) * , precum si Hincesti, Cantemir,** vor beneficia de comunicare mobila gratuita, in volum de pana la 100 minute in retea, zilnic. Lista detaliata a localitatilor, continand satele, comunele si orasele in care se ofera comunicare gratuita este afisata pe website-ul corporativ al companiei: www.moldcell.md

Considerand „Comunicarea” una dintre necesitatile vitale ale omului in situatiile de extrema, compania a decis sa isi aduca contributia in procesul de depasire a crizei, oferind o sustinere atat celor care au suferit de pe urma inundatiilor, precum si tuturor persoanlelor implicate in procesul de depasire a calamitatii si inlaturare a urmarilor ei dramatice.
Astfel, Moldcell va acoperi cu comunicare mobila gratuita in retea o suprafata de peste 14 % din teritoriul tarii, estimand sprijinul sau la circa 1 milion minute gratuite.
In colaborare cu administratia publica locala, compania va distribui, de asemenea in localitatile mentionate, sute de pachete de conectare cu comunicare mobila gratuita in retea spre a fi oferite persoanelor implicate in procesul de prevenire si lichidare a urmarilor inundatiei, facilitand astfel procesul de comunicare si facand coordonarea lucrarilor de salvare mai eficinta.

Aditional, initiativei de amploare nationala, angajatii companiei au lansat initiativa corporativa de colectare a bunurilor materiale de prima necesitate spre a le dona ulterior sinistratilor, denotand un gest de angajament civic si de impartasire a valorilor de responsabilitate sociala corporativa, activ promovate de Moldcell.
Raliindu-se la initiativele de contracarare si depasire a calamitatii, intreprinse de Guvernul Republicii Moldova, administratiei publice locale si a tuturor voluntarilor, Moldcell face un apel catre toti agentii economici din tara pentru a-si mobiliza resursele in vederea ajutorarii populatiei si tarii.

*Nota: lista localitatilor in care se va oferi comunicare mobila gratuita in retea a fost stabilita in baza listei oficiale oferite de catre Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI pe data de 30 iulie, 2008 si in baza posibilitatilor tehnice ale operatorului. Zonele enumerate sunt determinate de indicatorii ce tin de acoperire definiti de operator, nu depind de hotarele reale si pot varia. Comunicarea mobila gratuita se va oferi in regiunile ce se afla in aria de acoperire a celulelor definite.
**Nota : regiunile Hincesti si Cantemir au fost adaugate la lista localitatilor in care compania ofera comunicare gratuita in retea, din 1 august, orele 16:00 dupa o actualizare a informatiei cu privire la zonele cu risc maxim de inundatii, publicate de catre Serviciul Protectiei Civile si Situatiilor Exceptionale al MAI pe data de 1 august, 2008 pe adresa: www.dse.md