Numărul 9490 - în susţinerea bolnavilor de cancer asistaţi de Hospice Angelus

Compania Moldcell anunţă lansarea unei campanii de colectare de fonduri pentru susţinerea bolnavilor de cancer în stadii avansate şi terminale. Campania vine să susţină activitatea fundaţiei filantropice medico-sociale (FFMF) „Angelus Moldova” care oferă anual asistenţă medicală, psihologică, socială şi spirituală unui număr de aproximativ 500 de pacienţi cu cancer şi alte boli terminale în casele lor.

Astfel, începând de astăzi (27 aprilie), Moldcell deschide numărul special 9490, unde abonaţii pot expedia mesaje fără conţinut pentru a oferi suma de 12 lei în suportul Hospice Angelus. Resursele acumulate timp de 3 săptămâni vor fi direcționate pentru întreţinerea serviciilor de îngrijire paliativă acordate de echipa fundaţiei.

Acţiunea este lansată în preajma celei de-a doua ediţii a Balului de caritate „Hospice Angelus”, găzduit de reprezentanţi ai fundaţiei şi Alteţa Sa Prinţesa Marina Sturdza, care va avea loc pe data de 6 mai, la Leogrand Convention Center. Balul este unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul „Angelus Moldova”, deoarece constituie o ocazie specială de a sensibiliza opinia publică asupra situaţiei bolnavilor de cancer, dar şi pentru a acumula resurse financiare care să susţină activitatea fundaţiei în Republica Moldova. Ambasadorii şi partenerii Moldcell – formaţia Trigon – s-au raliat campaniei şi vor evolua gratuit la Balul de caritate „Hospice Angelus”.

NOTĂ: Conform datelor statistice, doar în anul 2009 au fost diagnosticaţi cu tumori maligne 8043 de persoane. Din acest număr, au decedat 5658, adică 70% din numărul total. În acelaşi an, „Hospice Angelus” a înregistrat 300 de beneficiari care au nevoie de îngrijiri paliative, oferind suport atunci când boala pacienţilor nu mai răspunde tratamentului curativ.