Moldcell – partener general al conferinţei ICT+

Pe 17 mai, împreună cu restul instituţiilor de profil, Moldcell a sărbătorit Ziua Internaţională a Telecomunicaţiilor. Această aniversare a marcat, la Chişinău, începutul săptamânii Tehnologiilor Informaţionale şi de Telecomunicaţii (18 – 22 mai 2009), organizată de Ministerul Dezvoltării Informaţionale şi Academia de Ştiinţe din Moldova (ASM).

Conferinţa Internaţională ICT+ constituie unul dintre cele mai aşteptate evenimente din cadrul săptămânii, deoarece anume aici specialiştii din domeniul tehnologiilor informaţionale şi de comunicaţii se intâlnesc pentru a aborda un spectru larg de subiecte ce vizează direct activitatea lor profesională.

De această dată, conferinţa ICT+ a avut loc în sălile Bibliotecii Ştiinţifice Centrale a ASM  „Andrei Lupan” şi a fost divizată în patru compartimente (ICT+science, ICT+citizen, ICT+government si ICT+business).

Introducând 12 tehnologii pe piaţa din Moldova, toate în premieră la timpul lansării, Moldcell şi-a consolidat statutul de lider în implementarea tehnologiilor avansate. Astfel, compania contribuie la dezvoltarea infrastructurii de telecomunicaţii a ţării, lărgind spectrul posibilităţilor disponibile populaţiei şi oferind platforme noi de dezvoltare a afacerii întreprinderilor din alte domenii. Faptul că Moldcell susţine pentru al patrulea an consecutiv conferinţa ICT+, având statutul de partener general al evenimentului, demonstrează o dată în plus că bunele noastre intenţii sunt mereu însoţite de acţiuni concrete şi eficiente. La ceremonia de lansare a ICT+ au fost prezenţi Prim-viceprim-ministrul Republicii Moldova, Igor Dodon, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca, vice-ministrul Dezvoltării Informaţionale, Oleg Rotaru, directorul general Moldcell, Chiril Gaburici şi alte personalităţi marcante din sfera TIC. În cadrul evenimentului, vice-preşedintele ASM, domnul Ion Tighineanu, a mulţumit companiei pentru sprijinul acordat, menţionând că aportul operatorului „reprezintă un vot de încredere pe care Moldcell îl oferă cercetătorilor moldoveni din domeniul ICT şi iniţiativelor de modernizare şi progres tehnologic în Moldova”.

Unul dintre principiile de funcţionare a companiei noastre este împărtăşirea informaţiei şi a experienţei vaste de care dispunem cu toate părţile interesate. Astfel, Fuad Musayev, directorul departamentului Marketing al Moldcell, a participat în secţiunea „I+Business” a conferinţei cu prezentarea „Rolul operatorilor de telefonie mobilă în dezvoltarea plăţilor electronice”. Dl. Musayev a vorbit despre un proiect care permite clienţilor Moldcell să beneficieze de noua posibilitate de reâncărcare a contului prin intermediul sistemului internaţional Ezetop. Această soluţie permite persoanelor din orice colţ al lumii să suplinească conturile mobile ale abonaţilor Moldcell (persoane fizice), aflate în Moldova sau Roaming.

Săptămâna Tehnologiilor Informaţionale şi de Telecomunicaţii s-a încheiat vineri, 22 mai, cu ceremonia de premiere pentru concursul „Condeiul jurnalistului în domeniul TIC”. Reprezentanţii mass-media ce au câştigat competiţia (Serghei Moiseev – publicaţia „Economiceskoe Obozrenie. Logos Press”,  Stanislav Vijga – postul de televiziune „NIT” şi Andrei Ghilan, revista „Business Class”) au primit cadouri din partea companiei Moldcell.