25 tineri şi-au ridicat diplomele de bursieri, completând rândurile familiei Moldcell

La 18 noiembrie curent, 25 studenţi, beneficiari de burse din cadrul celei de-a cincea ediţii a proiectului anual „Bursa Moldcell” au vizitat operatorul de telefonie mobilă pentru a face cunoştinţă cu echipa, planurile de colaborare pe viitor şi a primi diplomele de bursieri.

Timp de cinci ani, acest proiect oferă studenţilor atât suport financiar, cât şi avantaje şi perspective tentante pe termen lung - ocazia de a învăţa şi a lucra alături de cei mai puternici specialişti din Moldova.

Noutatea ediţiei curente constă în faptul că la proiect au fost eligibili de a participa nu doar studenţii din ultimul an de studiu, ci şi masteranzii, iar în programele individuale de pregătire a bursierilor au fost incluse mai multe activităţi de perfecţionare a tinerilor specialişti.

Dezvoltat şi optimizat pe parcursul anilor, proiectul „Bursa Moldcell” devine tot mai popular printre studenţii din Republica Moldova dornici de a se familiariza cu activitatea uneia dintre cele mai mari companii de pe piaţa Moldovei, cultura corporativă a acesteia şi procedurile de lucru la standarde europene. Luând în consideraţie numărul mare de participanţi în proiect, compania Moldcell a prelungit cu o lună perioada de depunere a dosarelor pentru ediţia curentă. Învingători au devenit 20 studenţi din ultimul an de studiu şi 5 masteranzi din patru universităţi din capitală (ASEM, USM, ULIM şi UTM) care au trecut cu brio cele 2 probe ale concursului – elaborarea dosarului şi susţinerea interviului.

Într-o atmosferă festivă directorul general Moldcell, D-l Chiril Gaburici a înmânat studenţilor diplomele de bursieri, menţionând în discursul său de felicitare că: „proiectul „Bursa Moldcell” este unul din puţinele programe din ţară care contribuie la pregătirea unei noi generaţii de profesionişti cu viziuni europene, privind desfăşurarea afacerilor durabile. Farmecul acestui proiect constă în faptul că oferim tinerilor nu doar susţinere financiară, dar şi o pregătire adiţională, plus oportunităţi de angajare imediat după absolvirea facultăţii”.

Evoluţia programului Bursa Moldcell 2005-2009:

  • Numărul participanţilor per ediţie a crescut de la 15 la 25  
  • Bursa totală a fost mărită de la 400 la 1080 dolari
  • A fost extins numărul de universităţi cu drept de participare în concurs fiind incluse şi instituţiile de învăţământ din regiunile de Sud şi Nord ale republicii
  • Cifra totală a beneficiarilor enumără 109 bursieri
  • Oferte de muncă Moldcell au primit 25 bursieri, 19 dintre care astăzi fac parte din familia de 338 angajaţi ai operatorului
  • Bugetul total alocat pentru burse în cadrul celor cinci ediţii ale proiectului constituie circa 108 000 USD.