Serviciul „Plăți cu numărul Moldcell”, disponibil acum și în transportul public din Bălți

Cu scopul de a spori comoditatea și eficiența opțiunilor de plată în transportul public, Moldcell anunță extinderea serviciului „Plăți cu numărul Moldcell” pentru toate rutele de transport din orașul Bălți. Această inițiativă modernizează procesul de plată, promovează o economie fără numerar și oferă în același timp un confort sporit abonaților Moldcell.
 

În colaborare cu Î. M. „Direcția de Troleibuze din Bălți”, Moldcell își propune să eficientizeze și să digitalizeze în continuare experiența de plată pentru călătorii transportului public. Acest serviciu le oferă pasagerilor posibilitatea să efectueze plăți cu ajutorul telefonului mobil și numărului Moldcell.

Carolina Bugaian, Directoare Generală Moldcell: „Moldcell nu este doar despre comunicare, Moldcell reprezintă soluții digitale. Suntem încântați să extindem serviciul nostru inovator „Plăți cu numărul Moldcell” în orașul Bălți. Această inițiativă se aliniază perfect cu angajamentul nostru față de progresele tehnologice, care simplifică activitățile zilnice pentru abonații noștri.”
 

 

Alexandr Usatîi, Viceprimar mun. Bălți: „Întreprinderea municipală suplinește continuu flota de troleibuze în mun. Bălți. Astfel, tichetarea electronică a pasagerilor, în acest caz cu ajutorul unui cod QR, vine ca o etapă logică în dezvoltare. Acest fapt demonstrează că administrația locală acordă o mare atenție calității deservirii pasagerilor, nu doar prin troleibuze confortabile, dar și prin modalitățile de tichetare. Aparent pare ceva neobițnuit, după care sunt sigur că nimeni nu va întimpina dificultăți în achitarea călătoriei prin QR cod.”

 

Elena Maximciuc, Directoare Î.M. Direcţia de Troleibuze din Bălţi: „Colaborarea cu Moldcell reprezintă un pas semnificativ în transformarea modului în care pasagerii interacționează cu sistemul nostru de transport public. Sunt foarte bucuroasă că am reușit. Acesta este un prim pas spre tichetarea electronică a călătoriilor, avem multe alte proiecte pe care le vom implementa cu Moldcell. Serviciul „Plăți cu numărul Moldcell” este o modalitatea de plată foarte simplă, comodă și rapidă, chiar și atunci când troleibuzul este plin. Aceasta va îmbunătăți considerabil experiența de călătorie a pasagerilor din Bălți.”

Utilizarea serviciului este pe cât de simplă, pe atât de ușoară. Abonații Moldcell pot activa serviciul „Plăți cu numărul Moldcell” prin intermediul aplicației my moldcell sau prin SMS cu cifra „1” la numărul 4004. Odată activat, utilizatorii își pot folosi comod numărul Moldcell pentru a efectua plăți prin scanarea codului QR, afișat în transport.  
La scanarea codului, va fi generat un SMS care le asigură biletul de călătorie. Acest bilet SMS servește drept dovadă valabilă a plății și poate fi prezentat taxatorului. Alternativ, SMS-ul poate fi generat manual prin includerea în conținutul mesajului – numărul de bord a troleibuzului (număr din 4 cifre) și destinatar – numărul scurt 4004.

Olga Pavlic, Directoare Inovare Business și Servicii Finaciare Mobile: „Tehnologiile digitale au ajuns cu încredere și în municipiul Bălți. Astăzi, călătoria cu transportul public poate fi accesibilă, ușoară și confortabilă, ai nevoie doar de telefonul mobil și de resurse în cont. Scanezi QR cod-ul din troleibuz și primești tichetul de călătorie prin SMS. Vă dorim o călătorie plăcută și vă promitem că vom promova în continuare tehnologiile digitale, iar confortul cu care veți călători nu se oprește aici. Suntem dedicați să oferim clienților noștri soluții sigure, eficiente și ușor de utilizat, care le îmbunătățesc viața de zi cu zi.”


Despre Moldcell:

Moldcell este un operator de telecomunicații digitale din Republica Moldova, care oferă abonaților săi inovații digitale și o gamă largă de planuri tarifare, produse și servicii de înaltă calitate prin intermediul rețelei sale de magazine situate în toată țara, precum și prin intermediul Magazinului Online Moldcell.

Moldcell este o investiție străină directă, prezentă pe piața Republicii Moldova din anul 2000, iar din 25 martie 2020 face parte din Grupul Global CG Corp. Cu peste 23 de ani de experiență în industria telecomunicațiilor, Moldcell se angajează să promoveze digitizarea economiei și să stimuleze incluziunea financiară pentru toți.