Proiectul educational #InternetFărăGriji a fost lansat cu succes

Pe 31 martie, Moldcell, în parteneriat cu La Strada și Tekwill, a lansat proiectul educațional #InternetFărăGriji și a organizat primul seminar practic privind siguranța online pentru părinți și copii.

Irina Strajescu, Director Comunicare, Moldcell:

Am fost plăcut surprinși de entuziasmul părinților de a avea oportunitatea să participe la un seminar practic privind siguranța online, de numărul impresionant de copii de diferite vârste, într-o dimineață de weekend, de interesul manifestat în timpul evenimentului față de acest subiect, dar și de impresiile încurajatoare din partea participanților după eveniment.

Părinții au primit sfaturi practice privind siguranța online direct de la experții în domeniu – Diana Buciușcan, Responsabil de Protecția Datelor cu Caracter Personal, Moldcell; Angela Palancean, Manager SigurOnline, Program Copii La Strada; Serghei Uzun, Responsabil de Securitatea Informațională, Moldcell; și Angela Nicolau, Psiholog.

Copiii au început cu răspunsul la întrebarea Ce ar face personajul Mailo?” într-o situație de risc pe internet. Apoi, au fost implicați într-o operațiune de salvare a ursului Panda, dar și un atelier Robotica, pregătit de Tekwill Academy Kids.

Pentru toți cei care și-ar fi dorit să fie prezenți la eveniment, dar nu au putut veni din anumite motive, dar și pentru cei care ar dori să repete experiența, Moldcell va desfășura asemenea seminare gratuite pe întreg parcursul acestui an, în cadrul programului educațional #InternetFărăGriji.